Sightseeing

Guadalest er en smuk lille bjergby grundlagt i 715. Landsbyen ligger næsten 600 meter over havets overflade og har 200 indbyggere men besøges af mange turister hver dag.

Det er klogt at ankomme tidligt til byen – gerne før kl. 10 når butikker og restauranter åbner. Så er både temperatur og folkemængde tålelig. Der er gratis entre til byen men det koster et lille beløb at parkere. Noget skal de jo leve af.

Både pris og kvalitet på restauranter og caféer er meget rimeligt.

Der er en meget smuk kirke og et museum igennem hvilket man kan gå helt op på bjerget til borgen Castillo de San Jose over byen. Herfra er der en fantastisk udsigt og også en lille kirkegård som stadig anvendes.

DSC03466
DSC03476
DSC03450
DSC05658
DSC05665
DSC00737
previous arrow
next arrow

Peñon de Ifach

Penõn de Ifach-bjerget hæver sig omkring 330m over Calpe og deler strandene i to dele. Calpe er kendt for Penon, som nu fungerer som en naturpark og som et meget populært udflugtsmål med udsigt over Calpe og kystlinjen.

Du kan få adgang til parken fra havneområdet ved at følge skiltene. Du kommer til en parkeringsplads, hvor stien starter. Hvis du kun vil gå til eller lige gennem tunnelen, behøver du ikke særlige bjergbestignings kompetencer. Du skal bare have rigtige sko og vand til at drikke undervejs. Det er klogt at tage turen om morgenen, hvor en del af området er i skygge, ellers bliver det ret varmt. Der er ingen entre til parken.

Ligesom andre steder ellers er stien meget velholdt og let at gå. På begge sider har du trægelændre, der adskiller de mange planter fra nysgerrige turister. Efter en kort gåtur kommer du til et lille museum, hvor du kan lære om historie og biologi på Penonen. Her finder du også toiletter.

Når du går op, bliver udsigten mere og mere spektakulær. At medbringe kamera eller kikkert er helt sikkert en god ide. Tag dig god tid til at nyde udsigten fra de mange fotospots langs stien.

Når du kommer til tunnelen, kommer du til at nyde godt af de gode sko. Gulvet i tunnelen er meget glat og uregelmæssigt. Du kan få støtte fra reb på siderne. Når du kommer gennem tunnelen, er der ikke længere en officiel sti, og et skilt vil advare dig om at du er nu alene og at resten af turen til toppen er meget farlig. Bare gå til toppen, hvis du er i form til at klatre i bjerge, og du har det rette udstyr. Udsigten vil være fantastisk. 

At tage til Penon de Ifach er bedst i de årstider, hvor temperaturen er rimelig. Du kan nemt gøre turen på et par timer om morgenen.

DSC06607
DSC06591
DSC05463
P1090140
DSC03527
IMG_1856
P1090164
previous arrow
next arrow

Fonts d’Algar er et lille område med flere naturlige vandfald. Område er meget smukt og anlagt med stier og trappe. Det kræver lidt fysik at komme rundt der. Det er muligt at bade i vandet som jo er helt fersk og friskt med en temperatur som ofte ligge på 18 grader i sommermånederne. Entre er 5 Euro /voksen i sæsonen og 4 Euro udenfor sæson. Check deres hjemmeside for åbningstider.

Når I nærmer jer området i bil vil der være masser af “indvinkere til at vinke jer ind på betalingsparkeringspladser. Lad være med at vælge de første men fortsæt længere så der ikke er så langt at gå.

Uden for området er der flere forskellige restauranter hvor man kan spose lidt autentisk spansk mad til turist priser.
vær opmærksom på at her kommer der også turistbusser så er man lidt “overfølsom” overfor dette er tidligt på dagen og først på ugen sommetider at foretrække

DSC08962
DSC08926
DSC08923
DSC08928
DSC08760
previous arrow
next arrow